Licht voor toneel

Met de belichting van toneeluitvoeringen is er vaak sprake van een ‘stationaire’ eenvoudige opstelling met soms een avond- of nachtstand. In het algemeen niet de grootste uitdaging voor een belichter. Indien het te spelen stuk een sterk dramatisch karakter heeft zijn er vaak wel aanvullende eisen in de belichting. Wij bieden hiervoor ook de mogelijkheden.

Voordeel is natuurlijk de lage kosten en de mogelijkheid om zonder zware stroomvoorzieningen de installatie aan te sluiten. Wat nog wel eens lastig is, is het feit dat er vaak met een (lichte) achtergrond of horizon gewerkt wordt; je hebt dan snel een scherpe slagschaduw op de achterkant door de bewegende spelers wat niet mooi staat. Het leidt ook wat af. Je kan dit voorkomen door de belichting hoog te plaatsen, dan heb je immers minder schaduw. Helaas is die hoogte niet altijd beschikbaar. Je kan dan ook nog kiezen voor extra verlichting halverwege het podium om de schaduw deels op te heffen maar dit maakt het wel weer een stuk ingewikkelder en kostbaarder. 

Dus toch een uitdaging?

Screen Shot 2016-08-17 at 12.20.45

Typisch geval van enkel frontlicht maar wel voldoende.

line

Met tientallen jaren ervaring hebben we vele producties door belichting mogen ondersteunen. Deze ervaring en kennis maakt uw productie beter! Neem contact met ons op om uw wensen of vragen te bespreken. Vul hieronder het contactformulier in we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Vul uw eigen inhoud in.