Over ons

Ons team bestaat uit een aantal veel terugkerende gezichten en uit een aantal medewerkers die wij op afroep inhuren. Ook zijn wij niets te trots om met andere bedrijven samen te werken met ieder zijn eigen specialiteit. Het verhoogt immers onze totale vakkennis.

20151223_221510 - kopie (2)

John Woldhuis

Regisseur drama en technicus

John,

"In principe ben ik het eerste aanspreekpunt voor de klant. Men kan bij mij terecht voor een enkel microfoontje of lichtsetje als verhuur. Van harte welkom. 

Voor de grotere projecten betrek ik in een vroeg stadium mijn collega’s. Voor dat het project werkelijk vorm krijgt bemoei ik me overal mee, in een later stadium beperk ik mij tot een begeleidende taak. Door mijn regisseur opleiding zie ik ook veel niet- technische zaken die aandacht vragen: sceneplaatsing, podiumlogistiek en performances krijgen bij mij ook de nodige aandacht. 

Ook de stand van de belichting hoort bij mijn taken. Voor het programmeren van complexe lichtstanden heb ik de beschikking over een snelle programmeur. Ik kan mij dan beperken tot de rol van repetitor of inspiciënt. Overigens komen de lichtontwerpen ook vaak van mijn hand. Het is een heerlijk vak."

Screen Shot 2016-08-10 at 19.20.55

Herms Lunenborg

Zendertechnicus en ing. Elektronica

Herms,

"Het is niet zo dat je even snel een microfoontje opplakt en ze de bühne op stuurt. In een vroeg stadium wordt al een stuk ‘huiswerk’ gemaakt waarbij elke speler apart behandeld en genummerd wordt. Niet iedereen kan dezelfde microfoon gebruiken ivm met het stembereik en ook moet je heel erg rekening houden met wat ze doen op het podium. Zijn er fysiek heftige scènes dan zal je het microfoontje en de zender extra veilig aan moeten brengen. Daar gaat al een hoop voorbereiding inzitten. Ook moet je de spelers er op attent maken dat ze een gevoelig en kwetsbaar stukje techniek bij zich hebben en daar mee rekening houden. Tijdens de voorstellingen sta ik dan ook direct achter de coulissen om eventuele storingen op te lossen want het kan niet zo zijn dat je een speler met technische problemen in de steek laat.

Ieder stukje tekst wordt op de voet gevolgd en alle metertjes worden in de gaten gehouden. Het komt voor dat we meer dan 30 spelers in de ‘lucht’ hebben. Ook moet je tegenwoordig veel aandacht besteden aan ‘vrije’ frequenties. Er is nogal wat veranderd de laatste tijd en helaas niet in ons voordeel."

Screen Shot 2016-08-10 at 19.21.10

Karst Lok

Allround geluidstechnicus en bachelor ICT

Karst,

"Gelukkig heb je tegenwoordig uitstekende tools tot je beschikking. Je kan in je berekeningen hierdoor veel tijd besparen. Het is mooi als je voor de repetities alles al onder de ‘knop’ hebt. Dat geeft rust tijdens de vaak chaotische doorloop. Behalve de musici (indien aanwezig) moet je elke speler uitgebreid monitoren. We beginnen vaak eerst met een “line Check” waarbij gekeken wordt of alle signalen goed binnenkomen. Daarna begint het finetunen van elke speler afzonderlijk. Alles wat goed werkt geeft rust op de vloer. Ook hier geldt dat je bij digitale geluidstafels thuis al veel kan voorprogrammeren. Ook dat scheelt weer tijd tijdens de repetities.De rust bewaren en duidelijk aangeven wat er van een ieder verwacht wordt is belangrijk. Er wordt van de spelers wel degelijk een goede discipline verwacht.

In het algemeen gaat de samenwerking geweldig en vinden we het vaak jammer als de laatste voorstelling geweest is."

regie gedeelte achter in zaal.

Regie gedeelte achter in zaal.

20151223_180821

Vul uw eigen inhoud in.