Licht voor muziekuitvoeringen

Een orkest en/of koor belichten is een vak apart. De koorleden moeten vaak apart aangelicht worden zonder verblind te worden. Wel moeten ze vaak hun partituur nog kunnen lezen. Daarnaast moet het er voor het publiek goed uitzien. Zijn de kleurstellingen goed, staat er niemand in het donker? Is de cameraregisseur tevreden? (indien aanwezig) Deze man heeft vaak weer zijn eigen eisen. Moet het licht statisch zijn of zijn er lichtstanden gewenst?

Voor het orkest is het vaak nog lastiger; licht vanaf het front verblind al heel snel en de dirigent is niet meer goed zichtbaar. Er moeten altijd compromissen gezocht worden. Zorgen dat de dirigent zich er goed bij voelt is een eerste vereiste; deze man weet als geen ander hoe hij het hebben wil en heeft een goede samenspraak met de musici. Zijn er solisten bij, spreek dan goed af waar ze precies komen te staan en markeer die plek. Daar kan dan een accent in de belichting plaatsvinden. 

Voor de kleinere bezettingen zoals bij jazz is het meer zaak een sfeervol geheel neer te zetten wat past bij de muziekstijl. Goede solisten mogen wat ons betreft altijd in het ‘zonnetje’ staan.

20161224_232242

De zaal zelf mag ook wel in de juiste sfeer gebracht worden.

line

Met tientallen jaren ervaring hebben we vele producties door belichting kunnen ondersteunen. Deze ervaring en kennis maakt ook uw productie beter! Neem contact met ons op om uw wensen of vragen te bespreken. Vul hieronder het contactformulier in we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Vul uw eigen inhoud in.